HTML

RizikóBLOG

Friss topikok

Két nagyon érdekes ábra arról, hogy a német vállalatok mennyi pénzt tolnak a régióba és mennyire szeretik például a magyar gazdaságot.

A kelet-közép-európai régió jó évre számíthat, a növekedés 3 százalékos lehet, ami a duplája az eurózónában várható bővülésnek, és meghaladja a világgazdaságtól várt 2,7 százalékos tempót is - derült ki a Coface hitelbiztosító országkockázati konferenciáján.

A régió, ezen belül Magyarország növekedésében is fontos szerepet játszanak a német vállalatok - többek között erről beszélt érdekes előadásában Dirk Wölfer, a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kommunikációs osztályvezetője, aki elmesélte, hogy a német befektetők hogyan látják a régiót. Az előadásból három igen látványos ábrát emelünk ki, amelyek önmagukért beszélnek.

Az alábbi árba azt mutatja meg, hogy a magyar gazdaságban igen jelentős szerepet játszanak a német vállalatok.

Az alábbi ábrárból pedig kiderül, hogy bár Kína is nagyon fontos a német vállalatok számára, de a régiónk még fontosabb.

 (Fontos, hogy a grafikonok a 2013. december 31-i állományt mutatják. A “MOE-17” néven szereplő régió foglalja magában az: új kelet-európai EU-s államokat + nyugati Balkánt. A “Kína” néven szereplő régióba pedig beletartozik a Kínai Népköztáraság + Hong Kong.  Ázsia: Kína nélkül. Forrás: Bundesbank)

 

 

*Fontos, hogy a grafikonok a 2013. december 31-i állományt mutatják. A “MOE-17” néven szereplő régió foglalja magában az: új kelet-európai EU-s államokat + nyugati Balkánt. A “Kína” néven szereplő régióba pedig beletartozik a Kínai Népköztáraság + Hong Kong.  Ázsia: Kína nélkül. Forrás: Bundesbank)

Az alábbi ábra pedig egyértelműen mutatja, hogy a német járműgyártók számára kulcsfontosságúak a visegrádi országok, köztük Magyarország.

 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://riziko.blog.hu/api/trackback/id/tr638797452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lavór 2016.06.10. 19:10:05

Kíváncsi lennék, mi maradna az "imádatból", ha egy euró 70 forint lenne...

A német feltöri a gyereke malacperselyét és ha a benne lévő apróval eljön ide, a pénzváltó vasvillával hányja elé a papírpénzünket...

Jossarian 2016.06.10. 23:16:54

Jo kutyak vagytok, simi-simi... :-) Bender log
süti beállítások módosítása