HTML

RizikóBLOG

Friss topikok

Az acélról van szó.

Az acélszektorban többletkapacitás alakult ki, miután a 2000-es években nagy étvágyú kínai gazdaság lassabban növekszik, így alacsonyabb mennyiséget használ. A kínai export és a szektorban kialakult többletkapacitás miatt az ágazat rizikósabb lett - vélik a Coface hitelbiztosító szakértői.

A globális tényezők miatt a kereslet és a kínálat nem passzol egymáshoz. Hiába állt le az acélipari gyártósorok harmada, a kínálat továbbra is bőséges. Ez természetesen erős nyomás alá helyezi az acélipari árakat, amelyek csökkentek.

A zöld oszlopok mutatják a (túl)kínálatot, a kék vonal pedig a fogyasztást jelzi - összességében jól látható az egyensúlytalanság - Forrás: Coface, World Steel Association

A Coface szakértői szerint az egyensúlytalanság kockázatot jelent a szektor szereplői számára. A kedvezőtlen acélipari folyamatok miatt az acélipart a Coface a legrizikósabbnak minősítette a hitelbiztosító által vizsgált 12 ágazat közül Latin-Amerikában, a fejlődő ázsiai országokban, a Közel-Keleten, NYugat-Európában, emellett magas kockázatúnak tartják az észak-amerikai és közép-európai acélszektort.

Az acélipari problémákat jól mutatja az is, hogy a szektor az egyik legkevésbé jövedelmező ágazat a világon, amely a leginkább eladósodott szektorok közé tartozik. A Kínához köthető árverseny globálisan is érzékenyen érinti az acélgyártókat.

Arról, hogy mi lehet a kiút, a következő posztban számolunk be.

A fentiekkel kapcsolatos további érdekességeket is megtudhat a pénzügyi, kutatási és üzleti világ vezető szakembereitől a Caface június 8-i országkockázati konferenciáján.

 

Részletek: http://events.coface.com/CRC-2016-Hungary

A teljes elemzés itt olvasható.

Címkék: kína acél

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://riziko.blog.hu/api/trackback/id/tr408769868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása