HTML

RizikóBLOG

Friss topikok

Munkaerő-piaci szempontból Európa-bajnoknak tekinthető Magyarország - ha kizárólag a statisztikákat nézzük.

Érdekes grafikonnal ültetik nemzetközi dobogóra a magyar munkaerőpiacot a Coface hitelbiztosító szakemberei.

A grafikon azt mutatja, hogy az Európai Unió országaiban, valamint a régióban (Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Szlovákiában és Magyarországon) hogyan alakult a munkanélküliségi ráta.

 A hitelbiztosító elemzői utalnak arra, hogy a magyar munkanélküliségi ráta 2013-ban 10,2 százalékos volt, ez 2014-ben 7,7 százalékra esett, 2015-ben tovább csökkent, mégpedig 6,8 százalékra. A jelentős javulásban szerepe volt a közmunkaprogramnak, valamint a külföldön munkát vállaló magyaroknak is. Uniós összevetésben pedig a legjelentősebben a magyar ráta csökkent a múlt év során.

A fentiekkel kapcsolatos további érdekességeket is megtudhat a pénzügyi, kutatási és üzleti világ vezető szakembereitől a Coface június 8-i Országkockázati konferenciáján.

 Részletek: http://events.coface.com/CRC-2016-Hungary

 

Címkék: munkanélküliség munkaerő

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://riziko.blog.hu/api/trackback/id/tr978750986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Gordon Gekko. 2016.05.27. 10:16:47

Tök jó a dolgot úgy tálalni, mintha a közmunkaprogram meg a külföldi munkavállalás vmi hungarikum lenne, nem pedig olyan dolog ami az összes eu államban létezik.
süti beállítások módosítása