HTML

RizikóBLOG

Friss topikok

A kiskereskedelem a francia Coface hitelbiztosító kedvence a magyar gazdaságon belül. Legalábbis azt tartják a legkevésbé rizikósnak.

Bár Magyarországon kedvezően alakul a gazdaság, mégis az idén lassulás várható a gazdaságban, 2,2 százalékkal bővülhet a GDP - derül ki a Coface hitelbiztosító májusban publikált országelemzéséből. (Fontos, hogy a Coface az előrejelzést még az éves szinten mindössze 0,9 százalékos pluszt, negyedéves összevetésben pedig 0,8 százalékos visszaesést mutató hivatalos magyar GDP-adat és az éves szinten 10 százalékos csökkenésről tanúskodó beruházási adat megjelenése előtt publikálta.) A hitelbiztosító szakértői szerint a belső fogyasztás lehet a magyar gazdaság motorja.

 

 

Ezzel összhangban állították össze az rizikórangsorukat, amelyben a kockázatok alapján sorolják fel a szektorokat.

A Coface rizikórangsorában egyedül a kiskereskedelem (retail) mellett szerepel zöld pont, amely az alacsony kockázatra utal. A hitelbiztosító sárga ponttal jelzi a közepes rizikójú szektorokat, ezek között van az agrárium és az élelmiszeripar, a vegyipar, az építőipar, a papír- és faipar, a gyógyszerszektor, a szolgáltatások, valamint a textil és ruhaipar. A legrizikósabb ágazatok közé sorolták az energiaipart, a fémipar és a szállítási és szállítmányozási ágazatot.

A fentiekkel kapcsolatos további érdekességeket is megtudhat a pénzügyi, kutatási és üzleti világ vezető szakembereitől a Caface június 8-i országkockázati konferenciáján.

 Részletek: http://events.coface.com/CRC-2016-Hungary

Címkék: biztosítás biztosító kockázat kiskereskedelem rizikó hitelkockázat

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://riziko.blog.hu/api/trackback/id/tr128784376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2016.06.06. 17:53:12

A reálbérek nőnek ez várható volt.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.06.07. 14:52:47

Gazdaság, ha leáll,
Bérnövés nem reál.
:)
süti beállítások módosítása