HTML

RizikóBLOG

Friss topikok

Arról, hogy Kína és a globális többletkapacitás miatt az acélipar nagyon mélyre süllyedt, az előző posztban írtunk. A rossz helyzetben lévő szektorban a Coface hitelbiztosító szakértői szerint egyelőre a jövő sem túl biztató, legalábbis rövid távon. 2018-tól azonban jöhet a fordulat.

Az előrejelzés szerint azonban 2018-tól azért javulhat a helyzet. A fejlődő piacokon az urbanizáció fokozódása, a középosztály erősödése hozzájárulhat a szektor erősödéséhez. A három szektor, amelyek a legtöbb acélt használják, pozitív középtávú kilátásokkal rendelkeznek.

Az Indiában várható autóboom hozhat fordulatot az acélszektorban - Forrás: Piaxabay

Az autóiparban jelentős tér van a növekedésre a feltörekvő piacokon. A Coface szakértői az autóiparban várható fellendülést azzal a példával illusztrálják, hogy az Egyesült Államokban 808 személyautó jut 1000 lakosra, ezzel szemben Indiában 100 autó jut 1000 lakosra - ez pedig jelentős növekedési potenciált jelent a feltörekvő piacok utószektorának, ezen keresztül pedig az egyik fő beszállítóként ismert acélágazatnak is.

Szintén kedvezőek a kilátások a nagy acélétvágyú gépgyártásban mind a fejlett, mind a fejlődő piacokon. Az építőiparban a már említett fokozódó urbanizáció a fejlődő országokban fellendülés várható, ez pedig az acélipari megrendeléseket bővítheti középtávon.

A fentiekkel kapcsolatos további érdekességeket is megtudhat a pénzügyi, kutatási és üzleti világ vezető szakembereitől a Caface június 8-i országkockázati konferenciáján.

 Részletek: http://events.coface.com/CRC-2016-Hungary

A teljes elemzés itt olvasható.

Címkék: elemzés acél kockázat autóipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://riziko.blog.hu/api/trackback/id/tr198775126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása